
Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes
met paprika en amandelen
Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
¼ zakje(s)
Gele currykruiden
150 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
125 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Rode peper
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
50 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Honing
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Hak de amandelen grof.

- Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
- Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes, 1 el zonnebloemolie per persoon en een snufje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
- Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en honing toe en bak 1 - 2 minuten (zie Tip).
- Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken, of tot de saus diep goudgeel is.
- Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd jij van pittig en heb je chilivlokken in huis? Voeg ze dan bij deze stap naar smaak toe.

- Verdeel de rijst over de borden.
- Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de amandelen.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.