Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met paprika en amandelen

Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

¼ zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

125 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3312 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels10.5 g
Eiwitten19.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Hak de amandelen grof.

 

Bloemkoolroosjes en paprika bereiden
2
  • Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes, 1 el zonnebloemolie per persoon en een snufje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Curry maken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en honing toe en bak 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken, of tot de saus diep goudgeel is.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd jij van pittig en heb je chilivlokken in huis? Voeg ze dan bij deze stap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de amandelen.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.