Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus
Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

with ravigote sauce & parsnip-potato fries

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Sesame
Soy
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Skin-on fries

3 piece

Plant-based fish fingers

(Contains Gluten, Wheat May be present Mustard, Soy, Barley, Oats)

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

40 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Little gem

½ piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

to taste

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3619 kJ
Calories865 kcal
Fat47.4 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein17.6 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de wortel en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortel en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de overige little gem grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open, besmeer de onderkant met een dun laagje mayonaise en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes (zie Tip). Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de ravigotesaus. De overige saus kan je op een andere dag gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en wortel ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak.