Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

met frieten van gele wortel en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke friet met schil

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Gerst, Haver, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3623 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten47.5 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels16 g
Eiwitten17.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de wortel en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortel en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de overige little gem grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open, besmeer de onderkant met een dun laagje mayonaise en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes (zie Tip). Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de ravigotesaus. De overige saus kan je op een andere dag gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en wortel ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak.