Vegan kipburger met peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan kipburger met peterseliekrieltjes

Vegan kipburger met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Pluimfeestburger

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe, Haver Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers13 g
Vezels15.3 g
Eiwitten15.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer eventuele grote krieltjes. Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng met de dressing.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden en serveer met de burger. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.