Vegan burger met zelfgemaakte ketchup
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan burger met zelfgemaakte ketchup

Vegan burger met zelfgemaakte ketchup

en een frisse salade

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.75 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3610 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten94.8 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels20.6 g
Eiwitten35.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Steelpan
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfrieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak het volkoren puntje de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven. (zie TIP)

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aardappelen of maak er een AVG (Aardappelen vegaburger Groente) van zonder het broodje. Die kun.. zie ffacts

Ketchup maken
2

Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de tomatenpuree en de wittewijnazijn toe. Roer goed door en voeg de knoflook, sjalot en 3 el water per persoon toe. Laat 15 - 20 minuten op laag vuur zachtjes inkoken en roer af toe door. Voeg water toe als de ketchup te droog wordt. Voeg de laatste 5 minuten 1 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. (zie TIP).

Tip: Proef goed, heb je hem liever zoeter? Voeg dan extra suiker toe. Mis je zuur, voeg dan wat extra witte wijnazijn toe. Voeg indien nodig extra water toe.

Snijden
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in parten. Leg de wortel, tomaat en gemengde sla in een saladekom. (Hou een klein handje gemengde sla apart voor op de hamburger).

Ui karameliseren
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Zodra de uien donkerder beginnen te worden (dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten, zie TIP), voeg je de 1/4 el olijfolie per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 – 4 minuten zacht, roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Tip: Gaat het bakken van de uienringen te hard? Dek de pan dan na het toevoegen van de olijfolie af met een deksel. Hou je van zoet? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan de uien.

Vegan burger bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Vergeet het volkoren puntje niet mee te bakken in de oven. Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het volkoren puntje open, smeer er wat ketchup op en beleg met de overige salade en de burger. Leg de gekarameliseerde ui op de hamburger. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade. Serveer met de overige ketchup.

Tip: Het puntje is een volkoren graanproduct. In vergelijking met een wit broodje bevat deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, B1 & B2.