Vegan burger met Amerikaanse fritesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan burger met Amerikaanse fritesaus

Vegan burger met Amerikaanse fritesaus

en een frisse salade

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Amerikaanse fritessaus

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.75 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3672 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten76.5 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van maximum 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de pistolet de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Ui karameliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de koekenpan 6 - 8 minuten, of tot ze donker kleuren (zie Tip). Voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe, verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 - 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Tip: Gaat het bakken van de uienringen te hard? Dek de pan dan na het toevoegen van de olijfolie af met een deksel. Houd je van zoet? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan de uien.

3

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de wortel, tomaat en gemengde sla toe aan een saladekom. Houd een beetje sla apart voor op de burger.

Vegan burger bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. 

5

Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het volkoren puntje open, smeer er wat Amerikaanse fritesaus op en beleg met de apart gehouden sla en de burger. Leg de gekarameliseerde ui op de burger. Leg de burgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade ernaast. Serveer met de overige Amerikaanse fritesaus.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.