Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

op een briochebroodje met frieten, zuurkool en broccoli slaw

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Zuurkool

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Broccolirijst

25 gram

Gedroogde cranberry's

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

1 stuk(s)

Briochebroodje

25 gram

Gesneden augurken

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1376 kcal
Energie (kJ)5757 kJ
Vetten90 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers31 g
Vezels14.6 g
Eiwitten31 g
Zout5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Zuurkool verwarmen
2

Weeg de zuurkool af en voeg, inclusief vocht, toe in een steelpan met deksel. Verwarm de zuurkool, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor een iets mildere zuurkoolsmaak kun je de zuurkool ook eerst afspoelen met wat water in een zeef. Voeg daarna wel een klein beetje water toe aan de steelpan voor het opwarmen, anders bakt de zuurkool aan.

Snijden
3

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in hele kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Slaw maken
4

Meng 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout naar smaak in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel, de rode ui en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.

Worst bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg ondertussen het briochebroodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op het briochebroodje en garneer met de tomaat, de augurk en de zuurkool naar smaak. Serveer met de broccoli slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.