HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBrandt&Levie Varkensworst Met Broccolipuree
topBanner
Brandt&Levie varkensworst met broccolipuree

Brandt&Levie varkensworst met broccolipuree

met uienjus, karwijzaad en walnoten

Lees meer

De varkensworst in dit recept is van onze slager Brandt & Levie, die enkel boeren selecteert die goed voor hun varkens zorgen. De combinatie van de marjoraan en knoflook geeft het vlees een licht kruidige en zoete smaak die goed past bij de smeuïge broccolipuree en het hartige karakter van de uienjus.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

500 gram

Broccoli

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Varkensworst met marjoraan en knoflook

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

2 tl

Karwijzaad

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

1 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4180 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels0 g
Eiwitten31 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen, in een grote pan met deksel, net onder water staan. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de laatste 6 – 9 minuten de broccoli toe aan de aardappelen en kook mee totdat hij gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten 3 – 4 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de sjalot.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkensworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4

Verhit in dezelfde koekenpan de rodewijnazijn met de pikante uienchutney en 1 – 2 eetlepels water per persoon. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

5

Voeg de roomboter, de mosterd, de sjalot en het karwijzaad toe aan de aardappelen en broccoli. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en broccoli tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.

6

Serveer de broccolipuree met de varkensworst, de uienjus en garneer met de walnoten.