BestellenCadeaubon
Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus

Varkenshaaspuntjes in pittige bulgogisaus

met bulgur en bosui

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ bosje(s)

Bosui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

Zelf toevoegen

1.25 el

Zonnebloemolie

⅕ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers24 g
Vezels17.3 g
Eiwitten37.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.
  • Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/4 el zonnebloemolie.  Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

 

Bulgur koken
2
  • Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de wortel in halve plakken.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de bosui, knoflook, gember en rode peper naar smaak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden, spitskool en wortel toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de bulgur toe aan de hapjespan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
  • Leg de varkenhaaspuntjes erbovenop en schenk de marinade erover.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.