Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - heel geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Kruimige aardappelen
2 stuk(s)
Sjalot
500 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Veldsla
200 gram
Varkenshaasmedaillon
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))5 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
2 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.
Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Dep de varkenshaasmedaillon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillon 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaasmedaillon. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.