Glaceren in een kooktechniek waarmee je een glanzend laagje geeft aan groenten of vlees door een zoetstof toe te voegen zoals suiker, honing of stroop.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Gele biet
300 gram
Aardappelen
5 gram
Verse tijm
⅓ bosje(s)
Bospeen
½ stuk(s)
Handsinaasappel
15 gram
Amandelschaafsel
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ el
Honing
2.5 gram
Verse bladpeterselie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
5 ml
[Plantaardige] melk
2 tl
Mosterd
2.5 el
[Plantaardige] roomboter
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm.Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het loof van de bospeen maar laat een klein stukje groen zitten. Schil de bospeen. Pers de sinaasappel uit.
Kook de gele biet 20 - 25 minuten en voeg de aardappelen toe na 5 - 10 minuten. Giet daarna af en stamp samen tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grote koekenpan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Zet de koekenpan terug op het vuur en smelt 1/2 el roomboter in de pan. Bak de bospeen 5 - 6 minuten. Voeg de bouillon, de suiker en de tijm toe. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan nog 10 - 12 minuten stoven.
Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 2 - 3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10 - 15minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.
Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat de jus op laag vuur in 6 - 10 minuten zachtjes inkoken.Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de bospeen en varkenshaas ernaast. Giet de jus over de varkenshaas. Garneer met de verse bladpeterselie en het amandelschaafsel.