Varkenshaas met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade

Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes van maximum 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de courgette-, aubergine- en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm en besprenkel de groenten hiermee. Breng op smaak met peper en zout. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 een deel van de mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Snijd de bieslook fijn.

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de varkenshaas ernaast.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.