Pork Tenderloin with Beetroot-Pear Salad
Pork Tenderloin with Beetroot-Pear Salad

Pork Tenderloin with Beetroot-Pear Salad

with baby potatoes & caramelised red onion

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

125 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Pear

75 g

Chopped ​​red onion

20 g

Arugula & lamb's lettuce

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2209 kJ
Calories528 kcal
Fat18.2 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate57 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Fryingpan with lid
•Aluminum Foil
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes 12 - 14 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
  • Blus de ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever meer doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Weeg de voorgekookte bieten af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Voeg de gemengde sla, rode biet en honing-mosterddressing toe aan een saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Weetje: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!