
Varkenshaas met bietensalade en krieltjes
met gebakken peer en gekaramelliseerde rode ui
De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
125 gram
Gekookte rode bieten
½ stuk(s)
Peer
75 gram
Gesneden rode ui
20 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes 12 - 14 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
- Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

- Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant.
- Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
- Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
- Blus de ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.
Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Heb je liever meer doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

- Weeg de voorgekookte bieten af en snijd in blokjes van 2 cm.
- Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
- Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

- Voeg de gemengde sla, rode biet en honing-mosterddressing toe aan een saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.
Weetje: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!