HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaas In Ontbijtspek Met Paddenstoelenroomsaus
topBanner
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :SesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Varkenshaas

100 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

500 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Broccoli

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4717 kJ
Energie (kcal)1128 kcal
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd39.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels13 g
Eiwitten51 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de broccoli af en meng de op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Rooster de broccoli 10 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

3

Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 3 – 4 minuten rondom aan. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en zet de laatste 6 – 8 minuten bij de broccoli in de oven.

4

Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons samen met de overige knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de helft van de bladpeterselie en 1 tl sesamolie per persoon toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en meng goed. Zet de pan terug op het vuur en laat 8 – 10 minuten inkoken, tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de broccoli over de borden. Leg de varkenshaas ernaast, serveer met de paddenstoelenroomsaus en garneer met de overige bladpeterselie.