Ultimate version of Q2654 with tuna cubes - use EID: Sugar Snaps
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ultimate version of Q2654 with tuna cubes - use EID: Sugar Snaps

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Vis
•Sesamzaad
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

50 gram

Sugarsnaps

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels12.2 g
Eiwitten41.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn.
  • Voeg de bewaarde olijfolie van de tonijn toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.