Sunny side up fried eggs on toasted brioche
Sunny side up fried eggs on toasted brioche

Sunny side up fried eggs on toasted brioche

with bacon, gruyère cheese and chives (2 servings)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Start de dag goed met dit kampioensontbijt. Je geeft deze klassieke uitsmijter een lekkere twist door hem te serveren met vers getoaste brioche.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

6 piece

Egg

(Contains Egg)

4 slice

Bacon

2 piece

Brioche bun

(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

100 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3591 kJ
Calories858 kcal
Fat60.3 g
Saturated Fat22.1 g
Carbohydrate32.6 g
Sugar5.6 g
Dietary Fiber2 g
Protein45.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

1
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze in de pan.
  • Bak 1 minuut aan beide kanten. 
2
  • Voeg eventueel een beetje roomboter toe aan de pan met spek. Breek voorzichtig 3 eieren per uitsmijter boven het spek, zodat de dooier heel blijft .
  • Bak de eieren 4 - 6 minuten, of tot het eiwit gestold en het eigeel
    nog lopend is (zie Tip).

TipHoud je niet van lopend eigeel? Bak de eieren dan nog 2 minuten afgedekt verder.

3
  • Snijd of knip de bieslook fijn. Verhit een grill- of koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. 
  • Snijd de briochebroodjes doormidden. Rooster de binnenkanten goudbruin in de grill- of koekenpan.
  • Strooi de kaas over de eieren en bak, afgedekt, nog 1 - 2 minuten verder.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de uitsmijters op de borden en bestrooi met bieslook.
  • Besmeer de brioche naar smaak met de mayonaise en serveer ernaast.