topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Twee smaken sorbet

banaan met rood fruit en banaan met mango limoen

Labels:
Veggie
Vegan
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Frambozen

250 gram

Aardbei

8 stuk(s)

Banaan

120 stuk(s)

Mangoblokjes

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)370 kJ
Energie (kcal)88 kcal
Vetten0.4 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten13.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels3.5 g
Eiwitten1.8 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mixer

Instructies

1
  • Pel de bananen en snijd in plakjes.
  • Verwijder het groen van de aarbei en halveer ze.
2
  • Doe de bananen, frambozen, aardbeien en mango in de vriezer, en wacht tot ze helemaal bevroren zijn.
  • Als je tijd wil besparen kan je dit ook de dag van tevoren doen. 
3
  • Verdeel de bevroren bananen in 2 gelijke delen. 
  • Begin met de eerste smaak en voeg de 1 helft van de banaan, aardbei, framboos en eventueel 1 el honing of suiker per persoon toe aan de blender. Blend tot al het fruit geblend is (zie Tip). Voeg eventueel 1/2 glas heet water per persoon toe om het blenden te helpen. Voeg naar smaak meer honing of suiker toe. Spatel in een (plastic) kom en bewaar in de vriezer.
  • Herhaal dit voor smaak twee, voeg de overige banaan, mango en het sap van de limoen  toe aan de blender. Voeg eventueel 1/2 glas heet water per persoon toe om het blenden te helpen. Voeg naar smaak honing of suiker toe. Spatel in een (plastic) kom en bewaar in de vriezer.

Tip: Het kan zijn dat het bevroren fruit lastig is om te blenden. Wacht in dat geval tot het fruit is meer ontdooit is.

4
  • Verdeel het ijs in schaaltjes en serveer. Bewaar het resterende sorbetijs in de vriezer (zie Tip). 

Tip: Heb je ijsjes vormen in huis? Je kan ook ijslollies maken van het sorbet ijs!