Twee mini-kipburgers met teriyakisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

Twee mini-kipburgers met teriyakisaus

met frisse salade

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Gele wortel

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4421 kJ
Energie (kcal)1057 kcal
Vetten53.7 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels14.8 g
Eiwitten34 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de kipburgers doormidden en maak van elke kipburger twee kleinere burgertjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Burgers bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de kipburgers toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en per persoon 1/2 el honing toe.
Salade maken
3
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de sla fijn en meng in de saladekom met de dressing en geraspte wortel.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg 1 kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden.
  • Leg de salade ernaast en serveer de aardappelpartjes met de overige mayonaise.