Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus

Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus

met aardappeltjes en frisse salade

In dit recept maak je burgers met een twist. Je glaceert de burgers met teriyakisaus en honing, voor een zoete en hartige smaaksensatie.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ head

Botersla

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4129 kJ
Energie (kcal)987 kcal
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels14 g
Eiwitten33.9 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Burger bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de burgers toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en per persoon 1/2 el honing toe.
Salade maken
3
  • Meng in een kom de mayonaise met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de sla grof. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Voeg de sla en wortel toe aan de kom en meng met de dressing.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg de broodjes met wat salade, de burgers en een beetje gebakken ui.
  • Serveer de mini-hamburgers met de salade ernaast.
  • Serveer met de aardappelpartjes en mayonaise naar smaak.