BestellenCadeaubon
Turks broodje met spicy pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Turks broodje met spicy pulled chicken

Met sriracha-mayo en paprika

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Pulled chicken

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

100 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2794 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels6.8 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.2 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de paprika en de pulled chicken toe en bak 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus & ketjap manis toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. 

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de pulled chicken. Garneer met de sriracha-mayo, slamix & komkommerplakjes. Maak af met bovenkant van het broodje.