Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met Parmigiano Reggiano en rucolasalade met peer

Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3945 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten53.9 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels10.2 g
Eiwitten43.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de Parmigiano Reggiano grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.

Orzo bereiden
2

Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut (zie Tip). Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Meng de gebakken paddenstoelen, olijfolie met truffelaroma, de helft van de geraspte Rarmigiano Reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Dep de visfilet droog met keukenpapier. Verhit in de koekenpan van de paddenstoelen 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de vis 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken. Meng vlak voor serveren de rucola en de peerplakjes door de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de vis erop en garneer met de overige bladpeterselie en de Parmigiano Reggiano. Serveer de salade met peer ernaast.