BestellenCadeaubon
Traybake met vegetarische gehacktballetjes en mini-romatomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met vegetarische gehacktballetjes en mini-romatomaten

met wortel, parelcouscous en witte kaas

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

De Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

1 el

Olijfolie

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2823 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels14.8 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de wortel in dunne, schuine plakken.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon met kokend water.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

2
  • Meng in een ovenschaal de gesnipperde ui, de parelcouscous, de bouillon, de Afrikaanse kruiden en per persoon 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door en leg de mini-romatomaten op de couscous.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de parelcouscous 35 - 40 minuten in de oven. 
3
  • Meng in een grote kom de wortelplakken en de vegetarische balletjes met per persoon 1 el olijfolie, de knoflook, peper en zout.
  • Verdeel de wortel en vegetarische gehacktballetjes over een bakplaat met bakpapier en bak de laatste 15 minuten mee in de oven.
  • Snijd ondertussen de kruiden fijn. 
  • Verkruimel de witte kaas.
4
  • Verdeel de parelcouscous met de mini-romatomaten over de borden. 
  • Schep de wortel en gehacktballetjes over de parelcouscous.
  • Garneer de parelcouscous met per persoon 1/2 tl honing, de verse kruiden en de witte kaas.