Traybake met pittige piri-piri kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met pittige piri-piri kip

Traybake met pittige piri-piri kip

met paprika en cherrytomaten

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

0.24 tl

Piri-pirikruiden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2287 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten14.5 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels14.2 g
Eiwitten34.3 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Aardappelen kruiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl gedroogde tijm (zie Tip).

Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie en kruiden.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de groenten (zie Tip). Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt.

Kipfilet marineren
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Snijden
4

Snijd de paprika en rode puntpaprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kom de paprika, rode puntpaprika, ui en cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 

Geheel bakken
5

Schep de aardappelen na 20 minuten om en voeg de paprika, ui, cherrytomaten en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. 

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, tomaten en aardappelen een grote bron vormt van vitamine C?

Serveren
6

Meng de aardappelen met de paprika, cherrytomaten en ui. Verdeel de geroosterde kipfilet, aardappelen en groenten over de borden.