
Traybake met kippenvleugels
met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel
De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!
Allergenen :
Selderij
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
3 stuk(s)
Kippenvleugels
250 gram
Aardappelen
100 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
Zelf toevoegen
1.5 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Suiker
1 el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom per persoon: 1 tl kerriepoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de kippenvleugels toe aan de kom en meng met de gekruide olie.
- Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang.
- Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.

2
- Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.
- Verdeel de aardappelen en wortel over een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kippenvleugels tussen de wortel en aardappelen op de bakplaat. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot alles gaar is.
- Meng in een andere kom de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
- Schep na 30 minuten alles om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 15 minuten.

3
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
- Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

4
- Serveer de aardappelen, groenten en kippenvleugels op een bord.
- Serveer met de ingelegde rode ui en mayonaise.