HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatensoep Met Bruschetta's
topBanner
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

Lees meer

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilieExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkSojaCashewnoot

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Tomaat

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk, SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

80 gram

Paprikapesto

(BevatMelk, CashewnootKan bevattenNoten)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2490 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.

5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.