Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 10 Jun tot 16 Jun
arrow right iconarrow right icon
Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas
topBanner
Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas

Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas

Lees meer

Deze soep maak je in een handomdraai, waardoor je tijd over hebt om hartige pannenkoeken te bakken. Deze vul je met spinazie en oude geitenkaas en eet je - in plaats van een broodje - naast de soep. Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Peen

200 gram

Gepelde tomaten

100 gram

Volkoren pannenkoekenmix

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

4 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Spinazie

50 gram

Oude geitenkaasvlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de sjalot en peen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de gepelde tomaten erdoor en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de zijkant van de pan. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de peen gaar is.

3

Voeg de pannenkoekenmix, paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper en zout.

4

Verhit een klein beetje olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 -3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 minuut. Bak 1 pannenkoek per persoon.

5

Verdeel de spinazie en de oude geitenkaas over de pannenkoek en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Herhaal stap 4 en 5 voor de overige eters.

6

Breng ondertussen de soep op smaak met de overige oregano en peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.