Deze soep maak je in een handomdraai, waardoor je tijd over hebt om hartige pannenkoeken te bakken. Deze vul je met spinazie en oude geitenkaas en eet je - in plaats van een broodje - naast de soep. Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Peen
200 gram
Gepelde tomaten
100 gram
Volkoren pannenkoekenmix
(BevatGluten)2 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Ei
(BevatEieren)4 tl
Gedroogde oregano
50 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Oude geitenkaasvlokken
(BevatMelk (inclusief lactose))250 ml
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de sjalot en peen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de gepelde tomaten erdoor en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de zijkant van de pan. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de peen gaar is.
Voeg de pannenkoekenmix, paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper en zout.
Verhit een klein beetje olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 -3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 minuut. Bak 1 pannenkoek per persoon.
Verdeel de spinazie en de oude geitenkaas over de pannenkoek en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Herhaal stap 4 en 5 voor de overige eters.
Breng ondertussen de soep op smaak met de overige oregano en peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.