HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaat Paprikasoep Met Kip
topBanner
Tomaat-paprikasoep met kip

Tomaat-paprikasoep met kip

Met krulpeterselie en een rozenbroodje

Lees meer

Deze tomatensoep met paprika staat zo op tafel en gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Extra makkelijk: de kip pocheer je in de soep, dat scheelt weer tijd én afwas. Pocheren is het garen van een ingrediënt in vocht. Hiervoor heb je geen vet nodig. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(BevatGluten)

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

4 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gerookt paprikapoeder

2 gram

Kipfilet

4 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, knoflook, paprika en tomaat in grove stukken.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder, de rode ui, rode peper en knoflook 3 – 4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 – 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken (pocheren). Schep de kipfilet eruit en controleer of hij gaar is. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.

4

Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.

5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.