Tomaat-paprikasoep met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met kip

Tomaat-paprikasoep met kip

Met krulpeterselie en een rozenbroodje

Deze tomatensoep met paprika staat zo op tafel en gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Extra makkelijk: de kip pocheer je in de soep, dat scheelt weer tijd én afwas. Pocheren is het garen van een ingrediënt in vocht. Hiervoor heb je geen vet nodig. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Gluten)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

¼ tl

Gerookt paprikapoeder

1 gram

Kipfilet

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Kippenbouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, knoflook, paprika en tomaat in grove stukken.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder, de rode ui, rode peper en knoflook 3 – 4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 – 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Kip pocheren
3

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken (pocheren). Schep de kipfilet eruit en controleer of hij gaar is. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.

Soep pureren
4

Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.

Kipfilet plukken
5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.