Tomaat-mozzarella brood uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-mozzarella brood uit de oven

Tomaat-mozzarella brood uit de oven

2 porties | met Italiaanse kruiden en basilicum

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

10 gram

Vers basilicum

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2349 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels6.3 g
Eiwitten24.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het brood in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten. 
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.