Tofubowl met pindasaus en amchoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tofubowl met pindasaus en amchoi

Tofubowl met pindasaus en amchoi

met zoetzure komkommer en rijst

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Klimaatbewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Amchoi

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

1 el

Water

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten102.4 g
waarvan suikers32.4 g
Vezels5 g
Eiwitten22.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Koekenpan
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst en per persoon: 180 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en breng aan de kook (zie Tip).
  • Zet dan het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten staan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bakken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Voeg de ketjap toe aan de tofu.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als de bladeren klein. 
Amchoi toevoegen
3
  • Voeg de amchoi toe aan de pan met tofu en roerbak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de pindasaus met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker, 1 el water en sambal naar smaak in een kleine steelpan op middellaag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de tofublokjes met amchoi ernaast.
  • Leg de zoetzure komkommer erbij.
  • Besprenkel met de pindasaus en garneer met de gefrituurde uitjes.