
Tofu bowl met pindasaus en amchoi
met zoetzure komkommer en rijst
Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
40 gram
Pindasaus
(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)
75 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Amchoi
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1.5 tl
Suiker
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Sambal
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst en per persoon: 180 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en breng aan de kook (zie Tip).
- Zet dan het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten staan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

- Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
- Voeg de ketjap toe aan de tofu.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als de bladeren klein.

- Voeg de amchoi toe aan de pan met tofu en roerbak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Verhit de pindasaus met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker, 1 el water en sambal naar smaak in een kleine steelpan op middellaag vuur.

- Verdeel de rijst over diepe borden.
- Verdeel de tofublokjes met amchoi ernaast.
- Leg de zoetzure komkommer erbij.
- Besprenkel met de pindasaus en garneer met de gefrituurde uitjes.