Chop Suey Over Brown Rice
Chop Suey Over Brown Rice

Chop Suey Over Brown Rice

with chicken thigh strips & peppers

Wist jij dat tjap tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
Allergens:
Soy
•Wheat
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

65 g

Mushrooms

½ piece

Romano pepper

½ piece

Green bell pepper

60 g

Quick-cook brown rice

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2446 kJ
Calories585 kcal
Fat19.1 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate70.9 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein27.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of hapjespan.
  • Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Weetje: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.