Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en spiegelei

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Spekreepjes

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3726 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten59.8 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten45.4 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels11.1 g
Eiwitten41.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in plakken. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Vlees bakken
3

Verwarm een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, samen met de knoflook, ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Bewaar de spekjes en de geraspte kaas en gebruik ze de volgende dag in een lunchsalade, bijvoorbeeld een Ceasar salade.

Groenten meebakken
4

Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Gröstl maken
5

Voeg de aardappelen en wortel toe aan de hapjespan of grote koekenpan met groenten en vlees. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de aardappel en wortel en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de gröstl over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.