Tagliata di manzo van filet mignon
Tagliata di manzo van filet mignon

Tagliata di manzo van filet mignon

met pestokrieltjes, broccoli en Parmigiano Reggiano

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent.

Allergens:
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

80 g

Broccoli

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Filet mignon

20 g

Arugula

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3032 kJ
Calories725 kcal
Fat39.3 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate48.9 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein39.9 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de filet mignon uit de koelkast (zie Tip). Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes in 12 – 15 minuten gaar. Weeg de juiste hoeveelheid broccoli per persoon af. Snijd de bloem in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook deze de laatste 3 - 4 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de filet mignon al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Cherrytomaten bereiden
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

Broccoli bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli en de krieltjes 3 - 4 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren. Voeg net voor serveren de basilicumcrème toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Filet mignon bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg het vlees dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, of tot het vlees goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf het vlees constant met bakvet bedruipen. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat minimaal 3 minuten rusten.

Tagliata maken
5

Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes. Rasp de Parmigiano Reggiano grof. 

Serveren
6

Verdeel het vlees over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij en garneer met de balsamicocrème en de Parmigiano Reggiano. Serveer met de krieltjes en broccoli.