Surf & turf: garnalen en steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surf & turf: garnalen en steak

Surf & turf: garnalen en steak

met saus van parmigiano reggiano

Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australië.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bieslook

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Garnalen

200 gram

Krieltjes

100 gram

Broccolini

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1165 kcal
Energie (kJ)4873 kJ
Vetten84.3 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten51.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Hapjespan met deksel
Rasp
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de steak uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen, zodat hij ook vanbinnen op temperatuur kan komen.

Voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn. Meng in de saladekom de cherrytomaten en 2/3 van de bieslook met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Broccolini bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 7 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en houd warm tot serveren met het deksel op de pan.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kookroom toe. Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de kookroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

Tip: De saus is vrij dun. Wil je hem liever wat dikker hebben, dan kun je hem wat langer inkoken. Houd wel in de gaten dat de kaas niet aanbrandt.

Bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken krieltjes over de borden. Snijd de steak in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de krieltjes (zie Tip). Giet de saus over de steak en garnalen en garneer met de overige bieslook. Serveer de broccolini en cherrytomatensalade erbij. Serveer de mayonaise apart in een kleine kom voor bij de krieltjes.

Tip: Snijd de steak tegen de draad in. Dit levert een malser hapje op.