HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSurf & Turf: Garnalen En Biefstuk Met Aardappelpuree
topBanner
Surf & turf: garnalen en biefstuk met aardappelpuree

Surf & turf: garnalen en biefstuk met aardappelpuree

met broccoli, cherrytomaten en een saus van parmigiano reggiano

Bourgondisch
Lees meer

Surf & Turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in landen als Amerika, Canada en Australië met als klassieker filet mignon met kreeft.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

600 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse bieslook

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

3 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5654 kJ
Energie (kcal)1351 kcal
Vetten92.0 g
waarvan verzadigd41.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten56 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan
Rasp
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (30 minuten tot 1 uur van tevoren), dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn. Meng beide met de dressing.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 - 17 minuten in de oven.

3

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp en voeg toe aan de steelpan met slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte. Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.