Maaltijdsalade met camembert in ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsalade met camembert in ontbijtspek

Maaltijdsalade met camembert in ontbijtspek

met little gem, appel en bieslook

Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller gaat rijpen. Bewaar je de appels tussen de rest van je fruit? Let dan op dat het andere fruit wat sneller zal rijpen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten62.2 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten36.3 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten26.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd het brood in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het brood in 3 - 5 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de mosterd en de honing. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Courgette bakken
2
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de little gem fijn.
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
Camembert bakken
3
  • Wikkel het spek om de camembert.
  • Verhit een tweede koekenpan op hoog vuur en bak de camembert 1 - 2 minuten per kant, of tot het spek gaar is.
  • Voeg de appel, sla en de helft van de bieslook toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Beleg met de courgette, de camembert in ontbijtspek en de croutons.
  • Garneer met de pecannoten en de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.