Stoofpeertjes met rode wijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Stoofpeertjes met rode wijn

met winterse kruiden

Kom helemaal in de winterse sferen met deze kruidige stoofpeertjes. Met wie ga jij samen genieten?

Labels:
Recept
Allergenen :
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd2 uur 15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

7 stuk(s)

Peer

3 tl

Gemalen kaneel

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

185 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

70 gram

Suiker

700 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2375 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten14.2 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers36.3 g
Vezels3.3 g
Eiwitten2.4 g
Zout0 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel

Instructies

1
  • Was de citroen en snijd met een scherp mesje of dunschiller een lang stuk schil (zonder wit) van de citroen.
  • Schil de peren met een dunschiller.
2
  • Verhit de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de suiker, kaneel, speculaaskruiden, laurierblad en de citroenschil toe. 
  • Voeg de peren, rode wijn en het water toe. Zorg dat de peren net onder water staan.
3
  • Stoof de peren, afgedekt, 1 1/2 uur op laag vuur.
  • Verwijder de peren uit de pan. 
  • Verhoog het vuur en laat nog 30 minuten, zonder deksel, inkoken.
4
  • Leg de stoofpeertjes in een serveerschaal en serveer met de siroop (zie Tip).

Tip: In de koelkast blijven de stoofpeertjes in een luchtdichte bewaarbak 4 dagen goed.