Stoofpeertjes met rode wijn
met winterse kruiden
Kom helemaal in de winterse sferen met deze kruidige stoofpeertjes. Met wie ga jij samen genieten?
Labels:
Recept
Allergenen :
Sulfiet
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd2 uur 15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Citroen
7 stuk(s)
Peer
3 tl
Gemalen kaneel
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
1 stuk(s)
Laurierblad
185 ml
Rode wijn
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
2 el
[Plantaardige] roomboter
70 gram
Suiker
700 ml
Water
Benodigdheden
•Dunschiller
•Soeppan met deksel
Instructies
1
- Was de citroen en snijd met een scherp mesje of dunschiller een lang stuk schil (zonder wit) van de citroen.
- Schil de peren met een dunschiller.
2
- Verhit de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de suiker, kaneel, speculaaskruiden, laurierblad en de citroenschil toe.
- Voeg de peren, rode wijn en het water toe. Zorg dat de peren net onder water staan.
3
- Stoof de peren, afgedekt, 1 1/2 uur op laag vuur.
- Verwijder de peren uit de pan.
- Verhoog het vuur en laat nog 30 minuten, zonder deksel, inkoken.
4
- Leg de stoofpeertjes in een serveerschaal en serveer met de siroop (zie Tip).
Tip: In de koelkast blijven de stoofpeertjes in een luchtdichte bewaarbak 4 dagen goed.