Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller gaat rijpen. Bewaar je de appels tussen de rest van je fruit? Let dan op dat het andere fruit wat sneller zal rijpen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Steak
200 g
Potato wedges
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Shallot
½ piece
Garlic
40 milliliters
Red wine
(Contains Sulphites)
0.17 sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Endive
½ piece
Apple
20 g
Yogurt dressing
(Contains Milk, Mustard)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Olive oil
75 milliliters
Low sodium beef or vegetable stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip).
Tip: Laat langer inkoken of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door voor een dikkere saus.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.
Meng in een saladekom het witlof en de appel met de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla erdoorheen.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rodewijnsaus over het vlees. Serveer met de appel-witlofsalade.