Steak met camembertsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met camembertsaus

Steak met camembertsaus

met aardappelpartjes, courgette en walnootjus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Veldsla

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4884 kJ
Energie (kcal)1167 kcal
Vetten83.3 g
waarvan verzadigd30.9 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10.1 g
Eiwitten41.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Steelpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen in de oven
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de courgette en de helft van de knoflook met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en zet bij de aardappelen in de oven. Bak 20 - 25 minuten. Schep halverwege om (zie Tip). 

Tip: Geen grote oven? Je kunt de courgette ook bereiden in een koekenpan. Bak de courgetteplakken 3 - 4 minuten per kant op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout en schep de appel en veldsla erdoor. 

Camembertsaus maken
4

Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op matig vuur. Voeg de overige knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de kookroom en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en verwarm de saus zachtjes tot serveren. 

 

Steak bakken
5

Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal de steak uit de pan, bestrooi met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een jus. 

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steak over de borden en schenk de camembertsaus er deels over en er deels naast. Leg de courgette ernaast en schenk de walnotenjus over de courgette. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.