topBanner
Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Lees meer

Waan je voor heel even aan de Spaanse costa tijdens het voor-bereiden van dit recept. De zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes en de verse oregano met de serranham zorgen voor een heerlijke combinatie. De mini-trostomaat wordt vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

125 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Courgette

1 takje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Serranoham

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3050.136 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

2

Leg de mini-trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

4

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Snijd of scheur ondertussen de Serranoham in stukjes.

6

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-trostomaten.