Spaghetti met romige saus en ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

met gesmoorde prei en courgette

Bij deze spaghetti alla carbonara geen gebrek aan groenten! Je haalt per portie maar liefst 80% van de ADH groente.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2 plak(ken)

Ontbijtspek

90 gram

Spaghetti

25 gram

Geraspte pecorino DOP

1 stuk(s)

Ei

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)917 kcal
Energie (kJ)3899 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.3 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Garde
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de courgette in dunne plakken. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.

Mengen
2

Voeg 1 ei per persoon en de kookroom toe aan een kom en klop los met een garde. Meng de geraspte pecorino erdoorheen en voeg peper en zout toe.

Bakken en koken
3

Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak het ontbijtspek op hoog vuur in 4 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en ga direct door naar de volgende stap.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3 voor dit gerecht. Gebruik eventueel ook de helft van de saus en ontbijtspek. Met de overige spaghetti, saus en spek kun je de volgende dag een lekkere lunchpasta maken met wat extra groenten naar keuze.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan van het ontbijtspek. Voeg de prei, courgette en knoflook toe. Draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met 2 el water per persoon smoor, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur. Haal het deksel van de pan en verwarm nog 2 minuten zodat het vocht verdampt.

Verwarmen
5

Voeg de spaghetti toe aan het groentemengsel. Verhoog het vuur, voeg het eimengsel toe en roer goed. Verwarm nog 1 - 2 minuten goed door, of totdat het eimengsel begint te stollen.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en verkuimel het ontbijtspek erover.

Tip: Door voldoende groente te eten, verlaag je het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.