HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Met Romige Saus En Ontbijtspek
topBanner
Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

met gesmoorde prei en courgette

Lees meer

Bij deze spaghetti alla carbonara geen gebrek aan groenten! Je haalt per portie maar liefst 80% van de ADH groente.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Prei

50 gram

Ontbijtspek

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

150 ml

Kookroom

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3899 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Garde
Hapjespan of grote koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de courgette in dunne plakken. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Voeg 1 ei per persoon en de kookroom toe aan een kom en klop los met een garde. Meng de geraspte pecorino erdoorheen en voeg peper en zout toe.

3

Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak het ontbijtspek op hoog vuur in 4 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en ga direct door naar de volgende stap.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan van het ontbijtspek. Voeg de prei, courgette en knoflook toe. Draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met 2 el water per persoon smoor, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur. Haal het deksel van de pan en verwarm nog 2 minuten zodat het vocht verdampt.

5

Voeg de spaghetti toe aan het groentemengsel. Verhoog het vuur, voeg het eimengsel toe en roer goed. Verwarm nog 1 - 2 minuten goed door, of totdat het eimengsel begint te stollen.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en verkuimel het ontbijtspek erover.