HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Met Snelle Ragù
topBanner
Pasta met snelle ragù

Pasta met snelle ragù

Met een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Deze pasta zet je na een drukke dag zo op tafel. Het gehakt is al op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Wij kennen dit gerecht vooral als spaghetti bolognese maar in Bologna wordt de geliefde ragù alla bolognese eigenlijk met tagliatelle gegeten.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse basilicum en rozemarijn

20 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

1 blik(ken)

Cherrytomaten

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Komkommer

60 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels10 g
Eiwitten50 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn. Rasp de Parmigiano reggiano fijn.

2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg het gekruid rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten. • Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur middellaag, en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie, goudbruin. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. • Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.

4

• Meng de rucola, de veldsla en de komkommerlinten met de dressing. • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de salade.