BestellenCadeaubon
Snelle vegetarische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

125 ml

Kokosmelk

3 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

200 ml

[Zoutarme] groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten50.8 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten20.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor het ei. 
  • Bereid de bouillon (zie Tip).  

Tip : Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

 

Smaakmakers roerbakken
2
  • Kook het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de Javaanse wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Soep afwerken
3
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water. 
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

 

Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte ei.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe.