topBanner
Mexicaanse pasta met gehakt

Mexicaanse pasta met gehakt

met cheddar en zure room

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

100 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Half-om-halfgehakt

½ stuk(s)

Ui

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Groene paprika

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3883 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten50 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan (zie TIP).Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.