Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 pak(ken)
Linzen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Prei
250 gram
Champignons
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
2 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))10 gram
Verse bladpeterselie en munt
100 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))â…” kuipje(s)
Tomatenpuree
40 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de linzen af in een vergiet. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen en snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon door per persoon: 50 ml water te koken met 1/4 bouillonblokje.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei, champignons en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 4 – 7 minuten. Bak het maanzaadbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes bladpeterselie en munt fijn. Meng de helft van de peterselie en munt met de helft van de zure room in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. en zet apart.
Voeg de tomatenpuree en 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de linzen en de overige zure room toe en roer door. Verhit nog 2 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de overige peterselie en munt. Schep de rucola en veldsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden. Verkruimel de witte kaas erboven en garneer met de zure room met kruiden. Serveer met de salade en het maanzaadbroodje.