BestellenCadeaubon
Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

Smashed avocado toast met Midden-Oosterse twist

2 porties | met feta, granaatappel en pistachenootjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Smashed avocado toast - een must op iedere brunch. Deze variant versier je met heerlijke Midden-Oosterse smaakmakers en serveer je op een bruin broodje. Een feestelijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

2 stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Granaatappel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

⅔ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten57.5 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten50.7 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels15.2 g
Eiwitten19.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het broodje open en besprenkel de snijkanten met de olijfolie.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en rooster 6 - 8 minuten in de oven.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kleine kom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft van de citroen in 4 partjes.
  • Voeg het citroensap en 2 tl Midden-Oosterse kruiden toe aan de avocado en meng goed. Breng goed op smaak met peper en zout.
3
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Meng in een kleine kom de citroenrasp met 2 el extra vierge olijfolie. 
4
  • Verdeel de toasts over 2 borden en beleg met smashed avocado.
  • Verkruimel de feta.
  • Bestrooi de toasts met feta, granaatappelpitjes en gehakte pistachnoten. 
  • Besprenkel tot slot met de citroenolie en garneer met een citroenpartje.