topBanner
Skrei met gekleurde peen met pittige salsa verde

Skrei met gekleurde peen met pittige salsa verde

Skrei is een winterkabeljauw, gevangen rond de Lofoten in

Lees meer

Dit gerecht is niet alleen lekker, het ziet er ook heel vrolijk uit. Dit komt door de gekleurde peentjes. Het gerecht wordt op smaak gebracht met salsa verde, die je zelf maakt van onder andere tijm, basilicum en rode peper. Een deel van de salsa roer je door de aardappelen en een deel eet je samen met de skrei.

Labels:Pittig
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Gekleurde wortelmix

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

8 takje(s)

Verse tijm

8 leaves

Vers basilicum

2 stuk(s)

Skreifilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2418.3520000000003 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook voor de gekleurde peen.

2

Was de aardappelen (ratte en nicola) grondig en snijd in gelijke parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat met deksel staan.

3

Snijd ondertussen de gekleurde peen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Leg de peenmix in een koekenpan of hapjespan met deksel en voeg het kokende water toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd tenslotte de basilicum fijn.

5

Maak de salsa verde: meng de rode peper, knoflook, basilicum en de helft van de tijm met de extra vierge olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de roomboter toe aan de koekenpan of hapjespan met peen en bak de peen met de overige tijm, peper en zout naar smaak, afgedekt, 5 – 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de skreifilet 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

8

Roer de helft van de salsa verde door de gekookte aardappelen.

9

Verdeel de skrei, aardappelen en gekleurde peen over de borden. Serveer met de overige salsa verde.