Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met peen en prei

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Snel, weinig afwas én om je vingers bij af te likken - wat wil je nog meer? Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en lijkt qua smaak dan ook veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur. De linzen in dit gerecht zijn niet alleen lekker, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrijLactosevrij
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Peen

200 g

Prei

80 g

Spekblokjes

1 blik

Linzen

2 g

Schelvisfilet zonder vel (100g)

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2276 kJ
Energie (kcal)544 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels17 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Wok met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van ½ cm en de prei in fijne ringen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten op middelhoog vuur. De peen mag knapperig blijven.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.

4

Voeg de spekblokjes en de linzen toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.