Skip to main content
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche

3.8
(611)

Vandaag maak je een groenterijke maaltijd met een frisse puree, die kruidig en romig is door de verse dille en crème fraiche. Je serveert de geroosterde broccoli en puree met gebakken schelvis. Deze zoutwatervis is familie van de kabeljauw en heeft een delicate structuur.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Broccoli

250 g

Vastkokende aardappelen

2 bunch

Verse dille

(May be present: Selderij)

½ bag(s)

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2807 kJ
Calories671 kcal
Fat33 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate52 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein36 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Broccoli roosteren
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli 18 – 20 minuten in de oven.

Aardappelen koken
2

Schil ondertussen de aardappelen (milva) en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en houd afgedekt warm.

Dille snijden
3

Snijd ondertussen de verse dille fijn.

Vis bakken
4

Verhit, als de aardappelen bijna gaar zijn, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 4 – 5 minuten en keer halverwege om. Breng daarna op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de mosterd, het grootste deel van de dille, de roomboter en de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree, de geroosterde broccoli en de schelvis over de borden en serveer met de overige crème fraîche. Garneer met de overige dille.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes