HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSatéburger Met Aardappelblokjes
topBanner
Satéburger met aardappelblokjes

Satéburger met aardappelblokjes

met snelle atjar van kool en wortel

Lees meer

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Allergenen :Pinda'sSojaGlutenTarweGerstRoggeSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

120 gram

Satésaus

(BevatPinda's, Soja, Gluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten, Eieren)

300 gram

Aardappelblokjes

2 stuk(s)

Wortel

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gemalen kurkuma

300 gram

Wittekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

6 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Suiker

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)995 kcal
Energie (kJ)4162 kJ
Vetten48.23 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten84.98 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels16.34 g
Eiwitten47.33 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Pan met deksel
Steelpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode peper en gember 1 minuut.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl kurkuma, 3 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker, peper en zout toe. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten, of tot de suiker opgelost is.
  • Schep de wortel en wittekool-wortelmix bij het mengsel. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
  • Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Plet voorzichtig met de palm van je hand de runderburger tot deze ongeveer even breed is als het broodje. Bestrooi met peper en zout.
  • Bak de runderburger 4 - 6 minuten per kant, of tot deze gaar is.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
4
  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Verwarm de satésaus al roerend in de pan tot deze warm is.
  • Laat de atjar uitlekken in een vergiet.
  • Snijd het broodje open en besmeer beide helften met de satésaus. Leg de burger erop en garneer met 1/3 van de atjar.
  • Verdeel de satéburgers over de borden en serveer met de overige atjar en gebakken aardappelblokjes (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de satésaus.