Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas

Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas

met courgettelinten, aardappelen en walnoten

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2649 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten58.2 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten18.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.

Courgette bereiden
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

Aardappelen bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 - 20 minuten.

Peer bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de peer 8 - 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de courgette en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe kaas en geroosterde walnootstukjes.